Yrityksen vastuu huolehtia henkilöstön työssä jaksamisesta ei ole vain moraalinen vastuu tai velvollisuus vaan osa strategista investointia.
Pysähdytään hetkeksi mielikuvan äärelle:
Yritys on talon tontti ja henkilöstö talonrakentajia. Teet onnistuneesti talokaupat ja tontille yhtenään virtaava rakennusmateriaali odottaa rakentajaansa. Talounelman toteutuminen alkaa tuntua todelliselta. Saavut maanantaina työmaalle, jossa tilaamasi timpurit ja muut alihankkijat rakentavat ja ratkovat rakennustyömaan haasteita. Tontilla sinua kuitenkin odottaa pinoihin kasatut rakennusmateriaalit ilman tekijöitä. Jokainen sekuntti maksaa ylimääräistä rahaa, eikä unelmiesi talo valmistu määräajassa ilman tyytyväistä tai työhönsä sitoutunutta porukkaa.
Sama toimii yritysmaailmassa. Yrityskauppa vaurastuttaa varmasti yrityksen kassaa, mutta ei ilman henkilöstöä tai kuluja.
Työhyvinvointi jää usein prioriteettilistan hännille ja sen esille nostaminen kaikuu kirosanan lailla neukkarin seinillä. Liian usein henkilöstöltä kysyttäessä panostusta työhyvinvointiin pidetään melko heikkona esityksenä eikä henkilöstön tyytyväisyys tunnu olevan kovinkaan korkealla tasolla.
Henkilöstön tärkeyttä ei voi kuitenkaan ylikorostaa, sillä ilman heitä asiakaspalvelu kuihtuisi kasaan alle tunnissa, korjauskehotukset muuttuisivat -vaatimuksiksi ja plusmerkkisistä laskuista tulisi hyvin pian miinusmerkkisiä.
Työhyvinvointi on nostettava organisaatioiden tärkeimmäksi teemaksi, sillä se ei ole pelkästään työntekijöiden hyvinvoinnista huolehtimista, vaan myös olennainen osa yritysten menestysstrategiaa. Kilpailukykyinen yritys huolehtii, kannustaa, edistää, vaatii sekä velvoittaa henkilöstöään. Pohdi: miten henkilöstö puhuu yrityksestänne?
Yrityksen vastuu huolehtia henkilöstön työssä jaksamisesta ei ole vain moraalinen vastuu tai velvollisuus vaan osa strategista investointia.
Hyvä työntekijä on: tuottava, tavoitteellinen, työhönsä tyytyväinen, luova, sitoutunut sekä hyvän työilmapiirin ylläpitäjä. Hän ymmärtää oman panostuksensa merkityksen, asettaa tavoitteita ja pyrkii niitä kohti, esittää uusia ideoita tai on valmis ratkomaan nykyisiä. Hän innovoi ja kannustaa myös muita.
Tämä työyhteisön täyden 10 luottotyyppi - oikea henkilöstön mersu ei täyttäisi mitään yllämainittuja ominaisuuksia voidessaan huonosti tai ollessaan epätyytyväinen työhön tai vallitseviin olosuhteisiin.
Samalla tavalla kun seuraamme yrityksen tulosta, seuraamme työhyvinvointiin satsattujen eurojen vastetta.
Kysy rohkeasti ehdotuksia tai tarjouksia työhyvinvointipalveluista joiden avulla juuri teidän yritys voi taklata nykyiset ja tulevat työhyvinvointiin liittyvät haasteet❤️🔥
Kerää ideakansiota erilaisista vaihtoehdoista, ajattele asiaa laajemmin ja argumentoi rohkeasti työhyvinvoinnin puolesta sekä sen merkityksestä.