Työhyvinvointi on paljon muutakin kuin keilausta ja dinneriä. Lue lisää👇🏼
Miten työikäiset saataisiin liikkumaan enemmän?
Nykyajan kiireisessä arjessa liikkuminen jää monilla liian vähäiseksi. Toimistotyö, etätyö, pitkät työmatkat ja kotona odottavat velvollisuudet voivat helposti nielaista kaiken ajan ja syrjäyttää liikunnan tärkeyden. Riittävä fyysinen aktiivisuus ja hyvä peruskunto ovat merkittävässä roolissa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin toteutumisessa.
Olemme rakentaneet neljän portaan hyvinvointimallin, jossa vastuu hyvinvoinnin toteutumisesta on yksilöllä itsellään sekä yrityksellä. Tämän ohjenuoran avulla selätät liikkumattomuudesta aiheutuneet kustannukset.
Tietoisuuden lisääminen
Monet työikäiset tietävät liikunnan hyödyt, mutta arjen kiireessä motivaatio saattaa laskea. Säännölliset tietoiskut, luennot ja erilaiset työpajat voivat auttaa ymmärtämään, kuinka pieniäkin liikuntasuorituksia voi lisätä arkeen.
Työkulttuurin muutos
Työnantajien ja esihenkilöiden tulisi rohkaista aktiiviseen elämäntapaan esimerkiksi tarjoamalla liikuntaseteleitä, joustavia työaikoja liikuntaa varten tai järjestämällä yhteisiä liikuntatapahtumia. Tiimihengen vahvistaminen yhdessä liikkumalla tuo paljon fyysisiä, sekä sosiaalisia hyötyjä koko työyhteisölle.
Tarjoa mahdollisuuksia
Liikunta tulisi integroida osaksi työpäivään. Monilla työpaikoilla voisi esimerkiksi olla enemmän mahdollisuuksia liikunnallisen taukohetken toteuttamiseen. Lyhyet 10–15 minuutin mittaiset taukojumppahetket tai kävelypalaverit ovat loistavia tapoja lisätä fyysistä aktiivisuutta arkeen. Lyhyillä liikuntahetkillä on merkittävä vaikutus mm. vireystilaan, mielialaan sekä mm. suoliston toimintaan.
Erotu kilpailijoista erilaisella strategialla
Työikäisten liikunnan lisääminen ei vaadi suuria ponnisteluja tai radikaaleja muutoksia. Pienillä, jokapäiväisillä valinnoilla ja työpaikkojen kannustavilla käytännöillä voidaan luoda aktiivisempaa ja terveempää elämäntapaa. Tärkeintä on löytää itselle sopiva tapa liikkua ja tehdä siitä osa arkea – askel kerrallaan.
Lakkaa tavoittelemasta täydellisyyttä, vaan rakenna toimiva konsepti, joka palvelee jokaista organisaation jäsentä.
Autamme teidät alkuun ja pidämme huolta henkilöstöstänne koko matkan ajan!